Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nálunk mindenki személyiség, és arca van.

2010.04.02

Civil Mozgalom program ismertetése

 

Elsődleges célunk, hogy az alkotmányos alapjogokat (melyek az ideiglenes alkotmányban is szerepelnek) a gyakorlatban is érvényre jutassuk.

 

 A CM a valódi demokrácia és a működő államszervezet mintájaként a saját szervezet kialakításával mutatja be az elképzelései életképességét. A szervezetének alapelvei: valódi demokrácia, tisztességes gazdálkodás, takarékosság, fenntarthatóság, garantált adatvédelem, hatékony működés, valódi felelősségek - számon kérhetőséggel, állami finanszírozás nélküli - valódi (alulról épülő) társadalmi szervezet (azaz tényleg népképviselet).

 

Az ország irányítását a CM nem hatalomként fogja fel, hanem valódi képviseletként és szolgálatként, annak érdekében, hogy a többség számára a legoptimálisabb megoldásokat érjük el. Ezért a CM a nyitott rendszer híve, vagyis működési elve, hogy a problémák feltárásától, a szakmai és politikai demokratikus döntéseken át a hatékony végrehajtásig jól működő szervezetet épít fel.

 

-VALÓDI FELELŐSSÉG (pl. képviselők, bírák, cégvezetők, stb.)

-ÉRTHETŐ JOGALKOTÁS (pl. mindenkire vonatkozó, a kivételeket minimalizáló, stb.)

-DEMOKRATIKUS DÖNTÉSHOZÁS 

-CIVIL KONTROLL a közéletben, intézményesen

 

A Civil Mozgalom programrészletek:

Közpénzügyek, korrupció

Egyszerű, de valódi intézkedésekkel felszámoljuk a korrupciót! Érthető, betartható jogszabályokat alkotunk. Bevezetjük a FELELŐSSÉG fogalmát. A lerombolt adómorált helyre állítjuk. Az adózást kiterjesztjük mindenkire, egyszerű, érthető, igazságos és kiszámítható adórendszert vezetünk be. Megteremtjük a szolgáltató államot, az intézményeket átláthatóvá és hatékonnyá tesszük. Szétválasztjuk a jogszabályalkotás és –alkalmazás intézményeit.

Civil kontroll

A civil szervezeteket helyzetbe hozzuk, valós szerepet kapnak. Az alkotmányos működést garantáljuk, a törvénytelenségeknek véget vetünk. A titkok és közadatok feltárásában a civil szervezeteknek valós, intézményi segítséget adunk.

Foglalkoztatás

Munkahelyeket teremtünk, és a szociális közmunkaprogrammal a teljes foglalkoztatottságot felépítjük. Újraépítjük az adó- és járulékrendszert. A feketefoglalkoztatást felszámoljuk

Igazi távmunka rendszert építünk fel. Valódi esélyegyenlőséget teremtünk a munkában.

Egészségügy

A megelőzés a legelső prioritásunk. Független egészségkasszára bízzuk az egész egészségügyet és intézményeit.

 

Nyugdíjrendszer

Önálló független nyugdíjkasszát alapítunk. A jelenlegi nyugdíjasok havi juttatásait garantáljuk. Az új, igazságos nyugdíjrendszer alapjait lerakjuk.

Családügy

Családi közteher kedvezményeket vezetünk be. Ingyenes gyermekétkeztetést adunk.

Oktatás

A tehetséggondozást az óvodában kezdjük.

Az oktatás a jövőnk, ennek szellemében építjük újra.

Média

Új médiatörvény, erős civil kontrollal. Köz-igény(esség) szerinti médiát adunk. Érdek- helyett értékelvűséget vezetünk be.

 

A részletes program honlapunkon (www.civilmozgalom.hu) gazdagon illusztrált formában (grafikonokkal, táblázatokkal) elérhető.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.