Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BESZÉLGETÉS

 

archangel-uriel.jpg

Uriel fényesítsen, Mihály oltalmazzon Bennünket!

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: Re: Re: Re: Könyv ajánló

(Ákos, 2013.08.27 17:20)

Valahol a Corvin-köz oldalán volt a Körúton, 1-2 száz méteren belül vagy balra vagy jobbra, élelmiszert, fűszereket meg pipadohányt árultak és balra hátul a polc tele volt szőnyegekkel. Kisfiamnak vettem a születésére, kicsit talán giccses is a képe, de jó hatást éreztem, azóta is ki van terítve a padláson. Ez majdnem 7 éve volt.

Szerintem mára teljesen összeállt a kép mindenkiben, az előadások okafogyottá váltak. 1985 körül indult az első nyitás, 1991 erősítés, 1996 kapuk zárása, szünet, 2000 indult a Korona program, kapuk újranyitása, de most már nehezebb volt hozzáférni, mint a 90-es években, majd 2009 a lehetőség éve, azóta befelé fordulás és család, idén pedig a teljes katyvasz jellemzi ezt a folyamatot. -- Minden tudás át lett adva mindenkinek, ami a lényeg megragadásához kell. A sima előadások már nem működnek, már csak a lendület hajtja az előadót és a közönséget is. Viszont munka az van, ami miatt jó összejönni, és akkor akár úgyis kinézhet, mintha előadás lenne, de már nem az, hanem aki elől áll, az kaput nyit a hallgatóság segítségével, már ha tudja, hogy ez a feladat. -- Ebből senki sem marad ki, mert azok, akik fiatalságuk okán ebben az oktatásban és felismeréshullámban így nem vettek részt, azokban ez a tudás már eredendően megvan. Tehát mindenki készen áll, aki készen áll. Aki mást állít mint hivatásos előadó, az vagy beleragadt az előadásokba, brandet, márkát csinált belőle és nem tudja másként elképzelni a megélhetését, és ignorálja a Környezet jelen helyzetét, viszont idővel érezni fogja, hogy elszaladtak a körülmények és semmi sem úgy megy már, mint egy-két éve. Sok gyógyítónak, szellemi közvetítőnek is ez a tragédiája, amit nem ért és az új helyzettel nem tud mit kezdeni.

Re: Re: Re: Re: Re: Könyv ajánló

(Gabus, 2013.08.28 08:20)

Köszönöm, Ákos! A további gondolataidat is.
:o)

Re: Könyv ajánló

(Klári, 2013.08.28 06:58)

Szerintem itt sok igazság közé van rejtve a hazugság, ami nagyon veszélyes, de még nem olvastam végig. (Ellentmondás is van benne, mikről feljegyzést is készítek).
Gondolkodtam azon, hogy nem olvasom tovább, az első ellentmondásnál, de mégis meggyőztem magam az olvasásáról, mert tartalmaz még általam nem ismert dolgokat. Eddig ez a véleményem. Olvassátok el ti is az egészet, ha hajlandóságot éreztek, mert csak akkor derülhet ki valami. Vagy akkor sem?

Re: Re: Könyv ajánló

(Mag, 2013.09.02 09:37)

Klári , én is így voltam vele löködtem magam tovább az olvasásban.... és valóban kerültek elő félmondatokban akár, az összefüggések új sorba rendezésével gondolatok. Nyilván nem kell elfogadni belőle sokat... vagy akár valakinek semmit de, végül is nem bántam meg hogy elolvastam.

Olvasgatás...

(Mag, 2013.08.23 07:22)

Hú egy ideje nem jártam itt, nagyon jókat írtatok, nekem is lesz most min elgondolkoznom...
Ákos találtál videót a táborotokról? Szívesen megnézném, mivel nagyon nincs lehetőségem részt venni , de szívesen meghallgatnám.

Re: Olvasgatás...

(Juli, 2013.08.29 20:02)

https://www.4sync.com/dir/Tad6Y8qh/megosztani.html#dir=-I3LBFVR

Mogy 2013

(Mag, 2013.08.29 10:42)

Szent Korona másolatának megérkezése Aranyasszonyok körében és a felszólalások
http://indavideo.hu/video/Apajpuszta_2013_augusztus_17_18-an_Magyarok_Orszagos_Gylese_es_Vasara_2_2

MOGY után

(Mag, 2013.08.26 10:49)

II: rész
Czeke A.
http://www.youtube.com/watch?v=IVTBkZD1gQo&feature=youtu.be

Nemzetmentés a megfelelő háttérismeretek nélkül !

(News, 2013.08.25 18:38)

http://hungarianrealnews.com/news.php?readmore=372


Magyarország megszűnik létezni? ....kérdezi az Oroszország hangja

http://vilaghelyzete.blogspot.hu/

És újra tiszta a Duna vize! :o)

(Gabus, 2013.08.25 10:26)

http://www.origo.hu/idojaras/20130823-keresz-rovar-vizminoseg-fenycsapda-fenyszennyezes-ujra-viragzik-a-duna.html

Re: És újra tiszta a Duna vize! :o)

(Klári, 2013.08.25 11:50)

Csodaszépek és finomak ezek a kis állatkák. A tündéreket juttatja eszembe.
Csak remélem, hogy hamarosan valami módját megtalálja az ember, hogy ne essenek annyian áldozatul a civilizációnak. Még akár a turizmus célpontja is lehetne, legalább is erre lehetne hivatkozni a megmentésük érdekében, mert még sokan vannak, akiket ez az indok inkább meggyőzne, mint az
élet bárminemű pusztításának felelőtlenségére hivatkozni. Pláne, ha pénzbeli haszon is lenne kilátásban.

vajúdás

(Ákos, 2013.08.23 20:16)

Augusztus 15. és 24. között komoly vajúdáson ment keresztül az Ország, ennek tudható be az elmúlt napok bejegyzéseinek tartalma és témája is. Ezek a gondolatmegfogalmazások nem öncélú beírogatások, hanem a tudati térben jelenlévő tartalmak megragadása és tisztává forgatása. Ami lemerüléssel jár és kiemelkedéssel tisztul meg. Zárásként megnéztem a majmok bolygója előadást, ahol maga a sátán szít magyart magyar ellen egy színpadon és zombik vonaglanak követelőzve üvöltözve. Legalábbbis ezt a játékot adják elő, teljes mértékben leleplezve végre, hogy a nagy igyekezet ellenére semmit sem értettek meg a magyarságból. És akkor ezzel kapcsolatban, ha a harminc éve útjára bocsájtott megosztás most így kivillantotta a foga fehérjét, mert eleinte azért szépen be volt csomagolva és valódi imákat is tartalmazott, Csíksomlyón 10 éve is még voltak lélekemelő elemek, ideje lenne végre tisztába tenni, mi is történt az 1000. év környékén. Azért szerencsére vannak konkrétumok is. A Kárpát-Medence alaplakossága minimum 20.000 éve helyben van. A kb. 10.000 éve történt eljegesedést is túlélte az Északi-középhegység lábainál eredő hőforrások közelében, bár jelentősen megcsappant a lakosság. A teljesen összefüggő szkíta kultúra részeként más tájakról érkezik segítség a túlélőknek és ismét felduzzad a népesség. Virágkorát kb. 7.000 éve éli. Amennyire jelen történetírásunk konkrétan visszaemlékezik, az Atilla Királyunk és az első modern Állam megszervezése általa. Ennek az Államnak a népessége helyben marad, da a közigazgatás folyamatos szétesése és a nyugati államalakulatok létrejötte, Közép-Európa megszerzésére irányuló kimondott törekvései teszik szükségessé az Állam újraalapítását, amit egy 500.000 főből álló törzsszövetség megérkezése készít elő. Amikor megérkeznek, egybeszervezik a lakosságot és a rablott szakrális kincseket megpróbálják visszaszerezni, ezzel egyben újra felmutatva az Atillától már ismert szervezettséget, erőt és kultúrát. De az ellenfél igen alattomos és alá is becsültük, mert nem jelenik meg a színtéren, hanem Ármány vezeti és nagyon sokan vannak, nagyon szervezettek stb. És ekkor jön Géza és István szerepe. A lényeg, hogy a csúsztatásokat a rock- és a korcsopera után kigyomláljuk: István NEM veszi magára Róma jelét, nem hódol be Rómának és nem hódol be németeknek sem. Atilla leszármazottjaként Apostoli Királyságot alapít, Apostolként tartja a Fényt a földi világban. Ugyanúgy, mint Atilla Isten Ostora. A pápa pedig Szent Péternek (azaz egy apostolnak) a földi helytartója és ezzel a szerepével, valamint a hierarchiával teljesen tisztában is van. És megtámadja majd az Apostolkirályokat! Az egész méregfoga ott van, hogy még ma is van Orseolo Péter utca a Velence tartományban található Jesolo város tengerparti Lidó részén! Miért olyan fontos nekik ez? Majd innen lehet akkor továbblépni, de ami a 10-napos vajúdásból való sikeres kimenethez szükséges, az ezeknek a tényeknek az ismerete.

Re: vajúdás

(Ákos, 2013.08.23 22:26)

Az Istváni Államalapítás környezetének ismerete is fontos. Valóban történik pápa általi koronázás, méghozzá 962-ben és a pápaság bábáskodásával létrejön a Német Nemzet Szent Római Birodalma, azaz a Római Birodalom újraalapítása! Annak a rabszolgatartó romnak az újraalapítása, aminek tettei ismertek számunkra, pl. a nyugati szkíta népek irtása százezerszám, ami ellen Atilla is fellépett. Ez az Európa egységét a rómaiak elvei alapján megteremteni kívánó új birodalom hívja össze 973 Húsvétjára az európai uralkodókat Quedlinburgba, ahová a magyarok néhány árulást már megdöbbenten megélve a legfiatalabbakat és a legöregebbeket küldik követségbe, mert az előzőknek még nem, az utóbbiaknak már nem okozhat nemzetvesztéshez vezető problémát, ha ismét tőrbe csalják őket. És itt hangzik el, hogy vonuljunk vissza a Bécsi Erdőig (nem a Lajtáig, hanem 80 km-re nyugatra onnan, beleértve a mai Bécset is még!) és adjunk teret a bajorok betelepítésének, az Enns és az Ybbs folyók vonalában! Ebbe bele is megyünk, egyrészt mert a bajorok szintén avar rokonok (bajuvárnak hívják őket ekkoriban), másrészt a béke és az egyértelmű határok kijelölése érdekében, de kikötve, hogy a helyben lakóknak baja nem eshet a betelepítéskor. De hova települnek? A mai Ausztria területére. -- Kicsit más: a Pozsonyi csata valójában a Pozsony és Hainburg közötti területen volt és Búvár Kund Hainburg (hany-vár, hansági vár) mellett fúrta meg a hajókat. Ezek apróságnak tűnő dolgok, de igen lényegesek. Atilla örökén létre KELLETT hozni az ellenpólust, meg kellett alapítani az Államot, ezzel egyben Krisztus földi királyságát. Az Istenfiúét, akit mindig is ismertünk, már születése előtt is. Akinek tanait és annak közvetlen követőit maga Róma üldözi tűzzel vassal, mint például a Thébai(!) légió katonáit 300 körül, akik bemenekülve a hegyek közé benépesítik a ma Hun-Völgynek ismert hegyhátat. -- Tehát ennek az Apostoli Királyságnak a megalapítása nem történhet meg, ha bárki bárkinek is a keresztjét, akár Róma, akár Bizánc magára veszi. Mert független mindkét hatalomtól. És sajnos amikor eljátssza Péter a táltost Csíksomlyón és sokan követik ruházatában és mozgásában, akkor Péter most piros nagykabátban valaki teljesen mást játszik el, gondolom, ezt az alakot már felismerjük és senki nem akarja utánozni majd. Tehát ha viszont ezeket a tényeket ismerjük, akkor kiderül, hogy nem irtotta senki a táltosokat és Aranyasszonyokat. És ugyanúgy, ahogy Atilla keresztény körtemplomokat emel szerte Európában (pl. Ravennában még áll), ugyanúgy emel templomokat István és egyikük tette sem irányul táltosok ellen. És ha latinul is kiadjuk a törvényeinket, az azért van, hogy megértsék mások is Európában. -- A harc tehát legalább 2000 éves és akik vívják, tudják, hogy mit tesznek. Tudatában vannak az összefüggéseknek, ezért akarnak minket magunkat magunk ellen fordítani, mert sem katonasággal, sem csellel nem értek célt mind a mai napig. És már nem is nagyon fognak, mert elfogyott az idejük.

Re: vajúdás

(Edina, 2013.08.23 23:04)

Orseolo Péterrel kapcsolatban néhány éve figyeltem fel egy érdekességre:
A Magyar Katolikus Lexikon szerint: Szent Gellért a velencei Morosini család sarja (hagyományát később a Sagredo család sajátította ki)
http://lexikon.katolikus.hu/G/Gell%C3%A9rt.html

II.Pietro Orseolo, (Orseolo Péter nagyapja):
Családja egy házasság révén rokonságba került a nagyhatalmú Morosini családdal
http://hu.wikipedia.org/wiki/II._Pietro_Orseolo

Re: Re: vajúdás

(Ákos, 2013.08.24 00:09)

Igen, akkor lehet, hogy az utca a nagypapáról van elnevezve, viszont a Gellért leírásból meg kiderül, hogy amikor elűzték a családot Velencéből, akkor Magyarországra menekültek. És Gellért ekkor Bakonybélen volt. Bakonybél és Velence. -- Jó lenne valami igazán jó történelemkönyv, de én vagy 1790-ig minden hozzáférhetőbe belenéztem, azelőttit nem találtam, viszont ezek mind már szinte ugyanazokat a dolgokat írják az elején, amiről már tudjuk, hogy ferdítés, csak éppen azt nem tudjuk, hogy akkor hogyan is volt. Forrásokat kellene feldolgozni, az pedig történészi munka. Vannak már, akik hajlandók rá?

Re: Re: Re: vajúdás

(Edina, 2013.08.24 01:55)

Sajnos én már nem hiszek benne, hogy könyvekből, forrásokból rekonstruálható a történelmünk. Az elmúlt 10-15 évben rengeteg könyvet olvastam, előadások százait hallgattam meg, és az eredmény egy hatalmas zűrzavar, ami a történelmet illeti.
A hallottak, olvasottak alapján egyáltalán nem tudom eldönteni, hogy miről mit gondoljak, ki mond igazat, ki akar félrevezetni, ki az aki jóhiszemű, de téved.
Velence kapcsán pl. mindig beugrik a kérdés, hogy hogyan lett Venice, Venezia városnévből a magyarban Velence, nekem az hangzásilag sokkal inkább illik mondjuk Valenciára. Lehet, hogy egyszer valamikor félrefordítás történt? Sőt, ha már itt tartok, aki tudja, hogy miből derül ki, hogy a Szent Koronán az egyik kép Mihály arkangyalt ábrázolja, írja meg legyen szíves, mert ez a kérdés sem hagy nyugodni, de nem találok rá választ.
Vannak viszont gyönyörű hagyományaink, népmeséink, népművészetünk, amiből tanulni, töltekezni lehet, ami nem ellenségeskedést, vitát, zavart kelt, hanem abban segít, hogy hogyan teremthetünk rendet, harmóniát magunk körül és a világban.
Véleményem szerint hamarabb magunkra találnánk, ha ezen a téren kutakodnánk, és a ránk hagyományozott kincseket újból az életünk részévé tennénk.

Re: Re: Re: Re: vajúdás

(Ákos, 2013.08.24 02:04)

Igen, ez a megoldás. Csak előtte kicsit takarítani kellett amit a nyakunkba öntöttek.

A természetes Tisztaság ezen keresztüllép, csak előtte merülni kellett. És nem Róma, sem Bizánc, de Krisztus Keresztjét vette magára István majd minden Szent Királyunk, végül Mátyás és Rákóczy, majd pedig minden magyar ember. És ezt néha nehéz cipelni, de mivel már megvolt minden stáció, így jöhet a Magváltás, a Fénnyé válás és az Öröm, magunkkal emelve Országot s Földet.

Re: Re: Re: Re: Re: vajúdás

(Ákos, 2013.08.24 02:13)

Rákóczi
Megváltás
meg a többi elgépelés, de azt hiszem, akkor vissza lehet térni az első ponthoz, az induláshoz, a Természetes Tisztasághoz.

Gágogás

(Klári, 2013.08.23 11:17)

Nagyon klassz ez a lúdszokás, de mi kinek gágogjunk?
A ludaknál legalább csak az repül előre, aki erővel is bírja, meg az irányt is tudja. Könnyű nekik.

Összefogás...

(kekmadar, 2013.08.23 03:18)

"Amikor egy-egy madár suhint egyet a szárnyával, felhajtóerot képez az ot követo madár számára.
Egy V alakban, az egész csapat legkevesebb 71 %-kal hosszabb utat tud megtenni, mintha az egyes madarak egyedül repülnének.
Amikor egy lúd kiesik a V alakból, hirtelen úgy érzi, mintha mázsás súly húzná lefelé… és gyorsan visszatér a csapathoz.
Amikor egy lúd elfárad, hátra repül és egy másik foglalja el a helyét a V csúcsán.
Ha az embereknek lenne annyi józan eszük, mint a ludaknak, rájönnének,
hogy a sikerük egyértelmuen a közös munkájukon múlik, felváltva vállalva a munka nehezét és osztozva a vezetés terhein.
A hátul repülo ludak hangos gágogással bátorítják az elsoket a sebesség növelésére.
Amikor egy lúd megbetegszik, két másik lúd is lemarad vele a V alakzatból, és követi, hogy védelmet nyújthassanak számára.
Addig maradnak vele, amíg erore kap és újra repülni tud, vagy amíg meghal.
Akkor útra kelnek, hogy beérjék saját alakzatukat, vagy csatlakozzanak egy másikhoz.

Csakúgy, mint a ludak…
… azok az emberek, akik azonos irányba tartanak és közösséget alkotnak, gyorsabban jutnak el céljukhoz,
mint azok, akik teljesen egyedül próbálják meg azt.
Fontos, hogy a mi hátulról jövo „gágogásunk” bátorító legyen az elottünk haladóknak.
Különben csak gágogás marad.”

( Mi emberek spiralban haladunk :)... )


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37

Következő »