Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BESZÉLGETÉS

 

archangel-uriel.jpg

Uriel fényesítsen, Mihály oltalmazzon Bennünket!

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

magyarnegyed

(Gabus, 2013.12.23 08:57)

Ez a - sokat ígérő - küldemény nyugodtabb időkre szól, talán az ünnepek után érdemes lesz belenézni: http://www.magyarnegyed.com/

Holnap este megszületik az Égi Táltos. :o)))))
ÁLDOTT KARÁCSONYT!

"a magyarok"

(Ákos, 2013.12.21 09:43)

Az utóbbi napokban szine minden órában belebotlottam abba a kifejezésbe, hogy "a magyarok". Vagy kérdésként feltéve: "Milyenek a magyarok?" vagy megállapításként: "A magyarok (valamilyen)ek." És mindig többes szám harmadik személyben, még véletlenül sem úgy, hogy "mi magyarok ...". És ami felettébb érdekes, mindezt magyarul fogalmazzák meg valakik írásban, szóban, képben, mozgófilmen stb. Egy külfölditől, idegen nyelven még talán nem is tűnne ennyire fel ez az érdeklődés, kategóriákba való kényszeres beleillesztés, mert elfogadom, hogy szeretné magában helyretenni a tapasztalatait, esetleg őszintén megérteni valamit, gondolkodó emberként egy érdeklődő idegen. De mindezt magyarul? És mindezt itt Magyarországon? -- Kezdem azt hinni, hogy idegenek élnek köztünk, akiket igen erősen foglalkoztat a kérdés, néhányan már odáig is elmerészkednek, hogy sommás véleményt fogalmazzanak meg, mert már azt hiszik, hogy valamit értenek, néhányan meg kifejezetten rosszindulatúan a saját magukban felfedezett árnyoldalt, mély sötét, eltemetett piszkos lelki tartalmaikat és animális késztetéseiket próbálják így megérteni, mindezt az őket körülvevő közösségre hárítva, őket (vagyis minket) bemocskolva. -- Feltűnő mértékben elszaporodott ez a klisé, ez a nyelvi fordulat: "a magyarok". Igencsak beteg dolognak tartom, szinte már sértőnek, de türelmesen figyelem az ébredezőket, akiknek viszont kissé mintha túl tágra nyílt volna a csipája. Nagymamám úgy mondta: Nicska nicsak, pedig a tojáshéj még a fenekén.

egész pályás

(Ákos, 2013.12.19 10:14)

letámadás, a tegnap itt említett kabaréjellegű riporttal párhuzamosan beindultak az osztrák "humoristák" is, a blöd és a Stephanskrone szavak ugye ismertek, ugyanis ezt halljuk, bölcsis csúfolórigmussal:

http://coub.com/view/4ntm

az asztalnál ott ül a magyar nagykövet is (nyakkendőben), aki utólag így számol be róla:

http://www.hir24.hu/kulfold/2013/12/18/a-magyar-koronat-gyalaztak-osztrak-humoristak/

Már csak ennyire futja nekik. Ezt nekünk nem ideológiai szinten kell megvívni. Nem fog menni. Ha elmagyarázod neki, hogy ezt az ő császára is viselte, akkor kivágja a felvételből, ha pofánvágod, akkor meg azt leadja a tévében. Ezzel mi már nem nagyon tudunk mit kezdeni, de most elárulták magukat, hogy milyen szellemben állnak hozzánk, így már hihető minden eddig csak feltételezett aljasságuk, amióta a Kottáner Ilonka (1440) egyszerűen ellopta a koronát Visegrádról a Habsburgok első próbálkozásánál Magyarország bekebelezésére (Albert). Az eredeti nevük Habichtsburg, ez rövidül később le, fordítása: Héjavár. Tehát megismétlem: héja.

Re: egész pályás

(Ákos, 2013.12.19 10:34)

Az Alpok lakossága eredetileg rokon a Kárpát-medence lakosságával, itt most én a Vörös Bécs értelmiségi szennyéről beszélek. Persze, ha tudnák, hogy a Stephansdom neve pontosan ugyanazért az, amitől a Stephanskrone is, akkor kicsit visszafognák magukat. Ugyanis Géza (!) a latin kereszténység felé való nyitásban vette fel a Stephanus nevet, a legelső ismert vértanúja, a 'protomártír' Szent István (i.sz. 36/40) után. Ugyanis a templomot Géza alapította, valószínűleg egy Atilla korában már ott álló keresztény templom maradványai felett. Ekkor az "osztrák" fogalomnak, névnek még híre hamva sem volt, csak bő 100 évre rá. Persze azok utódainak, akik a protomártír Szent Istvánt bíróság elé citálták, majd megkövezték, mert nem volt hajlandó megtagadni Jézust, azoknak ez valamiért a mai napig kellemetlen, persze azért jól elkávézgatnak legújabb öltönyükben, fényesre suvickolt cipőjükkel így Karácsony táján a Grabenen, a templom tőszomszédságában. -- Nehéz teher a tudás, és taknyos gyerekekkel megértetni még nehezebb. Ezekkel már szinte lehetetlen. (Persze azért tudják, mi az igazság, gyorsan vissza is temették az ásatási gödröt a templom közepén, minket meg áztatnak, ahol tudnak.)

Re: Re: egész pályás

(Ákos, 2013.12.19 10:55)

a 100 év így nem igaz a névre, mert kb. éppen ezidőtájt (985 után) engedtük át a Bajoroknak az Ybbs folyóig a területet, és röviddel ezután már keleti őrgrófságnak kezdik nevezni azt a részt, de Bécset még jó 100 évig nem bírják -- még egy: valóban Gézáról van szó, fiát is azért nevezi később éppen úgy a róma felé való nyitás során

Re: Re: Re: egész pályás

(Ákos, 2013.12.20 09:17)

Csak félhangosan merem megkérdezni, hogy ha valaki tüntetést szervez az osztrák nagykövetség elé, azt miért szombat délelőttre időzíti. Ekkor a delikvensek ugyanis Bécsben puncsoznak a Rathaus előtt, megérdemelt szabadságuk első napját töltve. (Úgyhogy a szervezők vagy dilettánsok vagy bujtogatók.) Másrészt meg felesleges, a fentebb felsorolt okok miatt is.

Kritikus tömeg...

(Mag, 2013.12.16 17:39)

Elérehető szavazással ?
http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2013/12/esemeny-fejlemenyek-es-felszabaditasi.html?spref=fb#.Uq8rv8uA0eh


Re: Kritikus tömeg...

(Ákos, 2013.12.17 08:51)

A válasz: nem érhető el szavazással.
A kérdés: mit is akar valaki itt eléretni velünk?
Erre ugyanaz vonatkozik, mint a beavatásra: ha valamit aláírunk, ha valamit helyeslünk, melléállunk, akkor be is kötjük magunkat ahhoz a tartalomhoz. Itt is szívvel kell látni.
Egyéni utak vannak, amik teljesen természetes módon összegződnek a tudati terekben, vagy morfogenetikus mezőben, nevezzük bárhogy is. Ez pedig a valóság alapján szerveződik, nem pedig megírt programok és állítások alapján. Nem kell "tömeg" - éppen ez a kultúránk egyik romboló vírusa: a quantitás (mennyiség) piedesztálra helyezése a qualitás (minőség) ellenében. Tehát már a "kritikus tömeg" megnevezés is sántít. Persze a tartalom, amit naivan mögégondolunk, az rendben lenne, de szerintem ők nem egészen arról beszélnek, mint amit mi feltételezünk. Általában így szokott lenni.

Re: Re: Kritikus tömeg...

(Mag, 2013.12.19 13:36)

Hát igen, egyetértek. Sántít az egész .

Univerzális megoldás

(Ákos, 2013.12.17 09:01)

Nincs és nem lesz univerzális megoldás. Valami nem attól lesz igaz, hogy bemondja a tévé. A megoldás már itt van és folyamatosan tágul a köre. Mintha sok világ létezne egymás mellett. Mindenki másként éli meg. Attól függően, hogy mi számára a fontos. Aki pl. még mindig előregyártott vacak műanyagcuccokat hajhászik nagyáruházakban, állítólag a szeretete kifejezésére, az tömeget, lökdösődést, forgalmi dugókat, dudálást, koccanásokat, idegeskedést él meg ezekben a napokban, folyamatos időhiányt és rohanást, ami Szenteste előtt, a fa tartóba való befaragása és az izzók felhelyezése közti időszakban családi veszekedésként fog kirobbanni. -- Mások pedig, egyre többen pedig Békét és Megnyugvást. Már most itt van a megoldás, nem kell semmilyen petíciókat aláírogatni és senkinek a börtönbecsukását kívánni. Az a színtér az övék, és egyre szűkebb. Nekünk ott semmi dolgunk.

Kieg: Univerzális megoldás

(Ákos, 2013.12.18 15:40)

Szomorú ezzel szembesülni, de egyszerűen máshogy működik, mint ahogy 2009-ben elképzeltük. Továbbra is azt gondolom, hogy lett volna esély akkor arra, hogy isteni beavatkozással megforduljon gyökeresen, egycsapásra a színpadi kép. Ez ugye az ismert deus ex machina fordulat az ókori drámákban. Azonban minden másképp alakult, ami így utólag ránézve még egyszerűbb utat is jelent. Nem kell felvállalni ugyanis az egész rendszer összeomlasztását és újraépítését. Mert menet közben kiderült, hogy erre nincs erőnk. Annál már sokkal mélyebbre csúszott a mocsárban. Viszont ezzel párhuzamosan a teljes pusztulás forgatókönyve is aktualitását vesztette. Úgyhogy marad az egyéni út. Ami persze hatással van az egészre, de nem olyan direkt materialista módon, mint ahogy azt szűkös fantáziánkkal elképzeltük volna. -- Erről szól Kiss Balázs elemzése a következő nyolc hónapos időszak alapvető erőviszonyairól, hatásmechanizmusairól:
http://csillagmag.hu/csillaguzenetek/nyolc-honapos-eroproba/

És lezárásként pedig a szembesülés azzal, hogy az alappilléreket képező érték- és eszmerendszer végül néhány év alatt hogyan csupaszodott le és vált belőle kabarémutatvány, amit így már bátran tálalnak a nagy nyilvánosságnak is:
http://www.youtube.com/watch?v=3iVu7wuPlTQ

(Felemelő megtisztulás volt végignevetni a riport szellemes fordulatait, mintegy lezárásként.)

Viszont ez a személesebb jellegű, rejtett megoldás már régen fut és valójában ugyanazon az úton haladunk, csak kicsit fantáziadúsabb rendezésben és sokkal nagyobb egyéni felelősséggel ill. hatással.

Meditálok,...de hogyan?

(Béva, 2013.12.13 17:25)

Vegyük ki az adásból, azt ami fontos , ami építhet minket, dr. Szász Ilma a vntv-Ezo-terefere-ben:

http://www.vntv.hu/vivanaturavideo.php?vid=babcdfb28

Re: Meditálok,...de hogyan?

(Ákos, 2013.12.16 09:25)

(a filmet még nem néztem meg, csak egy gondolat, ami hetek óta érik ezzel kapcsolatban) -- a meditáció tényleg nem azonos a képekkel vezetett, alámondásos kontemplációval, azt meg mondani sem kell talán, hogy a koncentrációhoz sincs köze. Ehelyett átlebegés, átlényegülés állapota. Nincs benne osztályozás, hogy sikerült-e vagy sem. Nincs benne szint sem, aminek elérésére büszke az ember és villogtatja. Nincs benne haladás és mester. Csak a béke és az átlényegülés, ami törekvő, törtető, célokat elérni kívánó emberi paradigmába nem betuszakolható. Érdemes elsajátítani az említett tm technikát, ha meggyőződött róla az ember, hogy amihez csatlakozik, amihez valójában bekötik, az az életet szolgálja és nem fordítva. Ezt le kell ellenőrizni mindenkinek magában, mert sok beavatás van amúgy, ami igencsak furcsa helyekre köti be az embert, akár úgy, hogy nem is tud róla. Tehát meg kell róla győződni. Hogy most ez hogy működik, azt nem tudom, de aki lát a szívével, az tudja, hogy helyes-e. A tm érdekes, mert alaptechnika, ami utána átalakul magától, idomul a gyakorlójához. Viszont nagyon fontos a légzéstechnika is és az összeállított ászána-sor. Ha valaki arrafelé téved, sajátítsa el egyből ezeket is, ha jó a tanár.

Valahogy úgy fog végül kinézni, hogy becsukod a szemed, húsz perc múlva pedig kinyitod. Érzésre pedig mintha csak egy pillanat telt volna el. (Ezért nem mindegy, merre is kóborol ilyenkor az ember és minek nyitja meg magát. A dogmatikus vatikánkövetők, nemzetközi thadíció-lovagok ezért támadják. Érvelésük is jogos lenne, ha tudnák, miről beszélnek, és maguk is óvakodnának a természetellenes tartalmaktól.)

Úgyhogy vizsgálat fontos, elmélyülés, mielőtt valaki erre az útra lép. 25 éve még rendben volt az átadás, remélem, most is kellően komolyan veszik és megfelelő hozzáállással. Ha valaki viszont itt szintekről meg célokról és hierarchiáról beszél, esetleg büszke a haladására és mások előtt villogtatja, akkor ott már komoly porosodás került a gépezetbe.

Dr. Papp Lajos szívsebész - A hit ereje a gyógyulásban - Bonyhád 2013

(Béva, 2013.12.09 18:16)

http://www.youtube.com/watch?v=LYGulZwNlpQ

Re: Dr. Papp Lajos szívsebész - A hit ereje a gyógyulásban - Bonyhád 2013

(Ákos, 2013.12.10 13:55)

Nagyon jó összefoglaló egy tanult és hiteles embertől. Miután én nem vagyok senki, így csak kevesekhez jut el a mondanivalóm. Örülök neki, hogy Papp Lajos felvállalta ezen információk összefoglaló közlését.

Esti Mese_minden hétfőn a FB-on :o)

(Gabus, 2013.12.09 21:42)

https://www.facebook.com/pages/Mes%C3%A9lde-%C3%A9s-Rajzolda/218559451656230?ref=hl

Az ISON túlélte és újévkor ITT VAN, elhozza az új világot

(Béva, 2013.12.01 18:42)

- A hopi indiánoknak igazuk volt.......ezen az oldalon:

http://paramoral.eu/news.php

A MOST HATALMA MOOJI MÓDRA

(Béva, 2013.11.23 17:45)

MARADJ A JELENBE:

http://www.youtube.com/watch?v=rMMyX6-PF_k

TM alap képzés

(Zsiann, 2013.11.20 00:43)

http://religiospirit.mindenkilapja.hu/html/18709497/render/kozerdeku-hirek

Még ma szabad lehetsz!...Csak tedd le!

(Béva, 2013.11.16 16:46)

Szatszangok Moojival:
...ha tudod, hogy álmodsz, akkor már ébredezel.......

http://www.youtube.com/user/1965ranga?feature=watch


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37

Következő »